Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam MSc A.L. de Vries
Plaats Eindhoven
Datum 8 september 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
Wat hebben Brussel, Geneve en Palm Beach met elkaar gemeen? Den Haag voelt zich echter niet belangrijk genoeg om zich in het rijtje te scharen. Waar komt dit minderwaardigheidscomplex toch vandaan? Alsof ze niet voor zichzelf mag beslissen, maar anderen het al bepaald hebben. Hoge bomen vangen veel wind, maar wij hebben alleen lage bomen en die vangen steeds meer straling. En als we zo door gaan houden we ook geen lage bomen meer over. Kom op Den Haag! Laat zien dat je ballen hebt! Dit is het moment om het tij te keren. Als Brussel zo graag 5G uitgerold wil hebben, moeten ze op zijn minst zelf het goede voorbeeld geven. Maar zij weten wel beter, de lijst met gezondheidsklachten die met 5G (/EMF) in verband worden gebracht wordt elke week langer. Dus stoppen met die onzin. Economisch ook niet interessant want China gaat er met de buit vandoor. Kortom, alleen nadelen en geen voordelen. Geen complexe politieke overweging.