Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam N. Huisman
Plaats Zwolle
Datum 7 september 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
Ik ben tegen de uitrol van 5G. Vanwege het overduidelijke gebrek aan bewijs over de effecten hiervan op lange termijn. Ik en mijn gezin, wensen niet als proefkonijn gebruikt te worden! Ik maak mij ernstig zorgen over de gevolgen van de gezondheid van iedereen, met name kinderen die nog aan het ontwikkelen zijn en mensen die al ziek zijn (en dit is een groot deel van de bevolking!) en specifiek ook mensen met een gevoeligheid voor elektrosmog. Daarnaast het effect op de natuur (bijensterfte, vogels, bomenkap etc).
Als dit compleet uitgerold wordt is er geen enkele mogelijkheid meer om hieraan te ontsnappen (locatietechnisch gezien, en op tal van andere vlakken). En dat is onacceptabel!

Gemeenten moeten altijd zelf die beslissingsbevoegdheid houden. Het 'snel en efficiënt' uitrollen dreigt nu geforceerd te gaan plaatsvinden. Afdwingen over de rug van anderen met een overduidelijke gebrekkige onderbouwing. Erdoorheen drukken omdat velen nu nog zitten te slapen en er veel geld mee gemoeid is.

Maar het is nu ECHT tijd om eens WEL de verstandige keuze te maken in plaats van de economisch meest gunstige...

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht