Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam Eerlijk Over 5G (Eerlijk Over 5G C. Vroegop)
Plaats Heukelum
Datum 8 september 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
Er dient vrije keuze te zijn van apparatuur. De consument moet die apparatuur zelf vrij kunnen uitkiezen en aanschaffen. De consument moet het recht hebben om apparatuur zonder draadloze straling te kunnen verkrijgen dus zonder Wifi, Bluetooth of andere hoogfrequente digitaal gepulste radio signalen, die functies moeten naar keuze óf compleet ontbreken/afwezig zijn óf hardwarematig uitgeschakeld kunnen worden zodat deze ook niet per ongeluk aan kunnen gaan. Providers moeten zorgen dat die stralingsvrije apparatuur beschikbaar is.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht