Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Strafbaarstelling voorbereidingshandelingen met het oog op het plegen van seksueel kindermisbruik

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zeist
Datum 3 augustus 2020

Vraag1

Wat vindt u goed in dit wetsvoorstel en waarom?
Het is goed dat kinderen zoveel als mogelijk is beschermd worden tegen sexueel misbruik. Helaas komt het toch veel voor zoals ik begrijp. Het op internet zetten van een handboek daarvoor lijkt mij te passen in de categorie 'mensen aanzetten tot' en zou m.i. een hogere straf verdienen. Maar het is goed het downloaden en in bezit hebben ervan ook strafbaar te maken. Dus ik sta achter dit wetsvoorstel.

Vraag2

Wat minder goed? En waarom vindt u dat?
Ik denk dat de straf niet gauw te hoog is. Het ruïneert de levens van die kinderen in veel gevallen. Er heeft ook veel geld mee te maken, begrijp ik. Als er aantoonbaar mee verdiend is, lijkt mij in beslagname van het vermogen van betreffende persoon ook een optie. Kinderen moeten gewoon gevrijwaard zijn van sexuele zaken.

Vraag3

Wat zou u de minister van JenV willen meegeven over dit wetsvoorstel?
Als het erom gaat kinderen te vrijwaren van alle sexueel gedrag en (te)veel daarmee bezig zijn, zou alle blootstelling daaraan op b.v. scholen en andere plekken, zoals reclames ook liefst opnieuw bekeken en mogelijk aangepakt moeten worden. Kinderen zijn daar veel te klein voor en moeten op die leeftijd andere dingen leren en ontwikkelen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht