Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Strafbaarstelling voorbereidingshandelingen met het oog op het plegen van seksueel kindermisbruik

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Den Haag
Datum 3 augustus 2020

Vraag1

Wat vindt u goed in dit wetsvoorstel en waarom?
dat er een zedelijk oordeel wordt geveld/dat de ernst van de realiteit en de reikwijdte zowel geografisch als mbt een gezonde ontwikkeling van de kinderziel wordt ingezien

Vraag2

Wat minder goed? En waarom vindt u dat?
"hij die" moet ook behelzen "zij die" en " zijn of haar" slag slaan. De onbedoelde beeldvorming dat enkel mannen de fout ingaan moet weggewerkt worden ook al is dit wellicht de gebruikelijke juristentaal. Dus noem haar er expliciet bij; wees vernieuwend; het wordt hoog tijd. Spaar en bescherm de vrouwen niet. Hoe moet dat met de nieuwe onzijdigen (sic). Zoek een alomvattende formulering. Ook ouders moeten inclusief en eventueel expliciet worden meegenomen; ook daar wordt dit soort geweld uitgeoefend in hun eigen dark room.
De dader, m of v, zou eigenlijk tijdelijk uit de samenleving moeten worden verwijderd om af te koelen; geldboete treft minder doel. Misschien minimale straf van 9 maanden of een jaar; heeft de persoon meteen een duidelijk strafblad. U onderkent zelf in uw MvT dat hier zeer kwalijke zaken aan de orde zijn.

Vraag3

Wat zou u de minister van JenV willen meegeven over dit wetsvoorstel?
Jeugd en Volksgezondheid toch? Eindelijk een maatregel t.b.v. de volksgezondheid, vooral ook de z.g. geestelijke volksgezondheid - een term die ik nog maar weinig tegenkom. Ga ook in gesprek met ex-minister Rouvoet, die centra voor Jeugd en Gezin instelde, en met vele andere sleutelachtige figuren.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht