Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Strafbaarstelling voorbereidingshandelingen met het oog op het plegen van seksueel kindermisbruik

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Wesepe
Datum 3 augustus 2020

Vraag1

Wat vindt u goed in dit wetsvoorstel en waarom?
Heel erg goed. Kindermisbruik is mijns inziens een van de ergste en schadelijkste vormen van criminaliteit die er is, met grote nadelige gevolgen voor het kind en de samenleving als geheel. Het is heel belangrijk om zware straffen hierop te stellen, maar minstens zo belangrijk om alles te doen om dit te voorkomen. Voorbereidingshandelingen met het oog op het plegen van seksueel kindermisbruik moet daarom net zo goed strafbaar zijn als het misbruik zelf.

Vraag2

Wat minder goed? En waarom vindt u dat?
Er mag wat mij betreft nog sterker ingezet worden op het actief opsporen en bestraffen van alle vormen van voorbereiding van seksueel misbruik en ieder materiaal of communicatie waarbij kinderen seksueel worden neergezet.

Vraag3

Wat zou u de minister van JenV willen meegeven over dit wetsvoorstel?
Ga hiermee door en wat mij betreft is dit pas het begin. Ik hoop dat de minister ook op gaat treden tegen de steeds verder gaande vormen van 'seksuele voorlichting' op scholen en openbare ruimten zoals bibliotheken waarbij op steeds jongere leeftijd kinderen worden geconfronteerd met allerlei diverse vormen van seksualiteit. Er zijn in toenemende mate voorbeelden van 'seksuele voorlichting' aan jonge kinderen over diverse seksuele handelingen door personen in ongepaste/seksuele kleding. Dit is wat mij betreft een voorbereidingshandeling met het oog op seksueel misbruik en tegelijkertijd direct een seksuele handeling met een kind en zou daarom strafbaar moeten zijn.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht