Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Strafbaarstelling voorbereidingshandelingen met het oog op het plegen van seksueel kindermisbruik

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Woerden
Datum 3 augustus 2020

Vraag1

Wat vindt u goed in dit wetsvoorstel en waarom?
Lijkt me compleet voor de hand liggend: concrete stappen nemen ter voorbereiding van kindermisbruik dient net zo goed strafbaar te zijn als het kindermisbruik zelf. Ik ondersteun het wetsvoorstel daarom van harte.

Vraag2

Wat minder goed? En waarom vindt u dat?
Het wetsvoorstel gaat in de goede richting, maar blijft te beperkt. Pedofiele handboeken op internet zijn een exces. Er zou echter een strafbaarstelling moeten zijn van elke poging kinderen te seksualiseren, dat wil zeggen: tot subject of object van seksualiteit te maken. Neem bijvoorbeeld reclame waarop mannen en vrouwen sexy gepresenteerd worden. Alsof een mens gericht moet zijn op dat en alsof het daar allemaal om draait in je mens-zijn. Ik bespaar mijn kinderen graag dat ze zulke mens-verachtelijke presentaties zien. Helaas helpt de samenleving daar niet bij (overheid, ondernemers die zulke reclame maken).

Vraag3

Wat zou u de minister van JenV willen meegeven over dit wetsvoorstel?
Laat, met het oog op het bovenstaande, de minister met een Nationaal Actieplan tegen seksualisering van kinderen komen, zodat de wet hen niet alleen tegen pedofielen beschermt, maar bijvoorbeeld ook verhindert dat mensen in reclame-uitingen seksueel worden neergezet.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht