Subsidieregeling STAP-budget

Reactie

Naam Libereaux (R.G. Steenkamp)
Plaats Borne
Datum 23 juli 2019

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
opgesteld samen met Nationaal Kenniscentrum EVC

Artikel 1. Begripsbepalingen >

Toevoegen begrip: Nationaal Kenniscentrum EVC: door de Stichting van de Arbeid aangewezen orgaan en in samenspraak met de EVC-Adviesraad (met vertegenwoordiging van overheid en sociale partners) verantwoordelijk voor het kwaliteit- en nalevingstoezicht op de Kwaliteitscode EVC, het voeren van het EVC – register en verantwoordelijk voor het aanwijzen en intrekken van EVC – erkenningen.

EVC – procedure: geheel van processtappen en gehanteerde instrumenten waarmee de onder meer op basis van bewijsstukken aangetoonde (verworven) competenties worden beoordeeld ten opzicht van een specifieke landelijke standaard, resulterend in een via het Nationaal Kenniscentrum EVC door een EVC – aanbieder af te geven Ervaringscertificaat, Vakbekwaamheidsbewijs of Competentiebewijs. Deze documenten worden als sluitstuk van de EVC-procedure ter verificatie opgevoerd in het EVC-register bij het Nationaal Kenniscentrum EVC en digitaal verifieerbaar.

Toelichting op bovenstaande aanvullingen: om te voorkomen dat er met de STAP regeling oneigenlijk gebruik gemaakt gaat worden van het instrument EVC (zoals ten tijde van de WVA, wet vermindering afdracht) heeft het NK EVC een nadrukkelijke rol gekregen. Haar toezichthoudende taak en de daarbij behorende afspraken (waaronder registervoering en beheer van het basisprincipe EVC = aantonen van werkervaring d.m.v. bewijzen en instrumentenmix in plaats van een verwachting uitspreken) worden met deze aanvulling geborgd in de STAP regeling. RS

Artikel 4, onder 6:
Hier wordt gesteld dat er uitsluitend subsidie wordt verstrekt voor zover de aanvrager geen bijdrage heeft ontvangen of zal ontvangen. Vraag: gaat het hier om aanspraak kunnen maken op of actief aangevraagd. Dit zijn twee verschillende zaken. Ik kan als medeweker ergens aanspraak op maken via een A&O fonds, maar als ik dit niet doe, zal ik het niet krijgen of ontvangen. Ook komt het vaak voor dat de subsidie van de derde niet toereikend is / plafond. Geldt dan deze regeling ook in het kader van een aanvulling?

Artikel 14
Toevoegen: De EVC – procedure is afgerond na afgifte van het Ervaringscertificaat, Vakbekwaamheidsbewijs of Competentiebewijs en opname van de procedure in het EVC – register bij het Nationaal Kenniscentrum.