Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet regulering sekswerk

Reactie

Naam M. de Man
Plaats Santpoort Noord
Datum 15 december 2019

Vraag1

Wat is uw oordeel over het wetsvoorstel en de memorie van toelichting?
Welke onderdelen vindt u goed?
Welke onderdelen vindt u slecht?
Als er onderdelen zijn die u onduidelijk vindt, dan deze graag hieronder melden, zo mogelijk met enige toelichting.
Als u suggesties voor aanpassing heeft, dan deze graag hieronder melden, zo mogelijk met enige toelichting.
Deze WRS is erg kortzichtig en een zeer slechte idee. Dit is deels criminalisering van een legaal beroep. Deze regels zullen juist meer mensen de illegaliteit in drijven. Dat begint bij het uitgeven van een maximaal aantal vergunningen per gemeente; Wanneer mensen hun werk niet meer kunnen uitoefenen omdat ze geen vergunning krijgen worden zij gedwongen hun bron van inkomsten op te geven of illegaal verder te gaan, wat goede zorg en politie bescherming natuurrijk enorm bemoeilijkt. Landelijke registering kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van sekswerkers (misschien zijn ze nog student en willen later nog psycholoog / rechter worden. En wat gebeurt er wanneer iemand met zo'n registratie naar een land als Saudi Arabië afreist?)

Het strafbaar maken van derden die samenwerken met, of van klanten die diensten ontvangen van sekswerkers zonder vergunning, zal ervoor zorgen dat deze sekswerkers aangewezen zijn om zaken te doen met derden en klanten die niet schuwen om een strafbaar feit te begaan. Dit zal overlappingen met het criminele circuit alleen verergeren.

Niet alle sekswerkers (de meesten niet) zijn slachtoffer en niet alle slachtoffers van mensenhandel werken in de erotische industrie.
Ik vind dat wethouders eerst met sekswerkers zelf in gesprek moeten gaan en PROUD de kans moeten geven om mee te denken, alleen zo kan een passende en doeltreffende oplossing gevonden worden.

Wanneer je kijkt naar de landen waar het Zweeds model ingevoerd is kun je constateren dat ook deze wet een averechts effect zal hebben, met ernstige gevolgen.

Ik vraag u daarom ook om deze wet te verwerpen en beter onderzoek te doen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht