Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Uitbreiding rookverbod

Reactie

Naam mr wesley vet
Plaats Londen
Datum 27 april 2019

Vraag1

Wat vindt u van de uitbreiding van het rookverbod zoals voorgesteld?
De e-sigaret veroorzaakt geen rook. Dit betekend dat de levels van toxins zoals bekend is bij tabaksrook niet aan de orde is en er feitelijk geen gezondheids risico ontstaat bij blootstelling aan damp. Er is geen risico aan derde en dit betekend dus dat de overheid geen recht heeft ondernemingen en individuen te dicteren waar dit wel of niet mag. Dit alles mag geen wettelijk argument zijn voor verboden, maar slechts afwegingen die beheerders zelf maken wat hun huis beleid is. Dat dampen nu dreigt mee te worden genomen in een wettelijk gebruiksverbod is ondermijdend van onze vrijheid en zou niet bij Nederland passen.

the royal college of physicians en diverse gezondheids organisatie over de werld hebben onderschreven dat dampen minsten 95% minder schadelijk is voor de gebruikers tegen over traditioneel tabaksroken. De resterende 5% is voor de langertermijn the onderzoeken hoe schadelijk dit werkelijk zou zijn in relatie met roken tussen de 95% en 100% minder schaden. Echter is de kennis onder veel mensen (waaronder ook nog altijd 3.000.000 rokers in Nederland) buiten gewoon gebrekkig.
Rokers zijn hierdoor minder geneigt over te stappen naar een veel minder schadelijk product. In de prakijkt betekend dat dat de roker 9 van de 10 keer nooit stopt tijdens haar verkorte leven. De overheid draagt nu hier aan bij als zij dampen onder rookverboden laten gelden. Hiermee geeft zij een singiaal af dat de producten niet beter of minder slecht zijn. De overheid is hiermee nu mede verantwoordelijk voor 1.500.000 toekomstige doden welk ander waren overgestapt op een veiliger alternatief.
Verreweg de meeste dampers lijken niet op sigaretten. Ze zullen roken juist verder overbodig maken als er meer acceptatie is voor dit veiligere alternatief. Nieuw-zeeland, Ijsland, Zweden en het VK hebben allen harm-reduction ontarmed middels de e-sigaret of snuzz. De daling in roken is spectaqulair, in Zwede kent men het laagste kanker patienten van europa (dankzij de jaren van alternatief nicotine gebruik) en in geen van deze landen is er spraken van meer rokers. Daar in tegen heeft Australie de e-sigaret verboden en ondank haar heftige anti-roken beleid heeft vorig jaar een stijging in rokende jongeren plaatsgevonden.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht