Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling APK Landbouwvoertuigen

Reactie

Naam CEMA (Mr ivo hostens)
Plaats Brussels
Datum 4 december 2020

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt reageren op de gehele regeling en de bijbehorende toelichting.
CEMA, de vereniging voor de Europese lanbouwmachine industrie, dankt de Nederlandse overheid voor de mogelijkheid om zijn opinie te delen ivm de nieuwe NL regeling APK voor landbouwvoertuigen.

Uiteraard kunnen ze enkel toejuichen dat er ook een nationale goedkeuring komt, zeker voodie voerguigen waarvoor geen andere goedkeruing mogelijk is zoals mobiele machines (zelf-trekkers).

Echter stellen we ons vragen bij de snelle invoering terwijl de technische vereisten tot op dit moment niet echt geconsolideerd lijken en soms sterk afwijken vanwat gangbaar is in andere Europese landen. Normaal gezien gaan we als Europese vereniging dit overlaten aan onze national zustervereniging. Echter zijn er teveel leden die ons hun ongerustheid overmaken waardoor we mee naar oplosingen wilen zoeken.

we hebben vernomen dat de invoering niet zal uitgesteld worden om resterende onduidelijkheden aan te pakken. Daarom vragen we voor de nodige flexibiliteit en willen we voor specifiek punten ook onze steun betuigen aan de voorstellen gelanceerd door onze leden.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht