Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Initiatiefwet Gijs van Dijk tot het recht op onbereikbaarheid

Reactie

Naam V.E.D.S. bv (Mevrouw V Veeren - de Raad)
Plaats Eindhoven
Datum 7 maart 2019

Vraag1

Wilt u reageren op de Wet op het recht op onbereikbaarheid? Dan kunt u hier uw reactie geven.
Heel betuttelend en absoluut niet werkbaar voor het MKB. Medewerkers zijn heel goed in staat zelf de juiste keuzes te maken en zijn ze dat niet is een assertiviteitstraining meer op zijn plaats. Zeker in het MKB is flexibiliteit van beide kanten zeer gewenst en deze wet maakt dat onmogelijk en wel om de doodeenvoudige rede dat in een conflict situatie de werkgever ook nu al altijd aan het langste eind trekt maar dan nog verder aan de goden is overgeleverd. De werknemer en werkgever dienen zichzelf en de ander te respecteren en dan is er altijd uit te komen. Niet met weer een wet ten nadele van de werkgever. De werknemer heeft al genoeg rechten m.b.t. ontslagrecht, ziekteverzuim, verlofregelingen, privacywetgeving etc....etc...De werkgever in het MKB is al flink benadeeld door de wetgeving en als de flexibiliteit ook geen bestaansrecht meer heeft blijft er niets anders over dan helemaal geen medewerkers meer in vaste dienst te nemen / behouden.
Draai het maar eens om.
Wat mag een werkgever van zijn medewerkers dan nog wel vragen?
Te stoppen met privégesprekken te voeren in werktijd? Artsen bezoek buiten werktijd te doen? Telefoon in een kluis te doen onder werktijd? Geen zakelijk pc / tablet voor privé internet doeleinden te gebruiken onder werktijd? Geen koffie automaatgesprekken meer te voeren? 's-avonds geen alcohol te nuttigen zodat men in de morgen fris op het werk verschijnt? Niet intensief te sporten daar men blessures kan op lopen waardoor men in de ziektewet beland. En oh ja, vooral gezond eten en drinken want daardoor blijft de medewerker duurzaam inzetbaar.
Bovenstaand ligt namelijk nu allemaal op het bordje van de werkgever. Hoezo eerlijke verdeling. Waar blijft de verantwoordelijkheid van de medewerker zelf?
Waar zijn we in Nederland mee bezig? Worden onze werknemers al niet genoeg gepamperd!?

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht