Passend onderwijs

Reactie

Naam Renn4 SENSOR (Dhr. JT. Flikkema)
Plaats Leeuwarden
Datum 10 februari 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Jantinus Flikkema, ambulant begeleider Renn4 Sensor,

1) je gooit de expertise die er al is weg. Andere docenten willen opleiden die daar zelf niet op zitten te wachten? SDit terwijl er genoeg kennis is bij de ambulant begeleider, de zorgcoördinator, de expertisecentra.
2) rugzakgelden die nu bij de scholen binnen komen kunnen worden geclusteerd. Dit zorgt ervoor dat er een "zak geld" is. Van dit geld is op één van "mijn scholen, een gymnasium" een pedagogisch medewerker aangenomen en betaald. Zij heeft de zorg voor de Rugzakbegeleiding. 4 dagen in de week werkt ze van 8.15-14.30 om de leerlingen extra te helpen qua; gedrag / plannen / enz!!! Danzij de Rugzakgelden is deze constructie mogelijk en worden slimme leerlingen met PDD-NOS / Asperger behouden voor het reguliere onderwijs. Zonder deze begeleiding licht een route naar het speciaal onderwijs in het verschiet. Wat kost dat? Of een toekomstig scheikundige! Of een Wayong-er?!
3) Klassenvergroting in het speciaal onderwijs. In plaats van 12-13 straks 14-15? Dit terwijl het nu al een populatie is die scheldt, vloekt, bijt, enz. De belasting van de docenten zal groter worden, docenten zullen "kapot gaan". Wat kost dat dan?

Heeft Mw. Van Bijsterveld dit ook door laten rekenen? op deze manier bezuinig je éénmalig 300 miljoen en na een aantal jaren zullen de kosten van de Wayong, ziekteverzuim personeel scholen, enz. de pan uit rijzen!

Het wisselgeld zit in de prestatiebeloning. Hier vraagt het onderwijs niet om.

Ik ben 42 jaar en werk sinds 1993 binnen het speciaal onderwijs, over expertise gesproken, maar wanneer dit doorgezet wordt ga ik nog liever in de commerciële sector werken.

Het is de doodsteek voor het onderwijs in het algemeen!

Met groet,

Jantinus Flikkema