Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring

Reactie

Naam Hoefnagels Ontwikkeling Watersport (JP Hoefnagels)
Plaats Rotterdam
Datum 28 november 2019

Vraag1

Het doel van deze consultatie is tweeledig:
1. Het informeren van de samenleving over de voorgestelde maatregelen;
2. Het verzamelen van reacties over de inhoud van het wetsvoorstel.
Ik denk dat ik weinig klanten overhoud als ik ze moet gaan uitleggen wat de bedoeling is. Vooral als ze het risico gaan lopen een boete te krijgen.
Ik charter op zee. Mensen komen aan boord en betalen hiervoor. Ikzelf kan al moeilijk peilen hoeveel ik nu per uur verdien, en de ambtenaren die meezeilden hadden alle geen enkel idee. Hoe gaat u als uitvoerend ambtenaar van zo'n wet dit berekenen? Rekent zo'n module 24 uur? Dan zit ik onder de 16 Euro. Of alleen de tijd dat er gewerkt wordt zoals iemand op kantoor dat zou doen? Dan zit ik ruim boven de 75,-.
Verder ga ik soms met maar 1 klant varen. Dan kost het me geld, verdienen zal ik er niet aan, althans niet direct. Maar dat doe ik omdat ik verwacht dat zij mij veel klanten aanbrengen. Ik begrijp nu dat deze wet mijn klant nu gaat beboeten. Tsja.Dat zal ik hem dan terugbetalen. Zo'n wet maakt mijn marketing te duur hoor.
Deze wet gaat me veel geld kosten, en is waarschinljk het einde van mijn met veel moeite opgebouwde bedrijf. Als personeel word ik nergens aangenomen (terecht ook, trouwens, daar ben ik echt ongeschikt voor), dus wordt het dan net als 30-35 jaar geleden weer de bijstand in?
Wil ik zelfstandige blijven, dan zal ik deze wet dus moeten ontwijken. Dat lukt wel, maar ook dat kost weer geld. Het wordt dan een buitenland-constructie en dat kost trouwens de staat weer geld.
Volgens mij wordt het tijd om te erkennen dat er gewoon zelfstandigen bestaan. Ik dacht zo'n beetje al een miljoen. De kleine minderheid die in verkapt dienstverband werkt, moet daar nou echt met een kanon als dit op die mug worden geschoten?