Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging vd Wegenverkeerswet 1994 ivm kentekenen tractoren en voertuigen beperkte snelheid

Het wetsvoorstel bevat de wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de invoering van de kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtractoren, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en aanhangwagens en verwisselbare getrokken machines. Aanleiding is de motie Kuiken (2012–2013, 29 398 nr. 356) waarin is verzocht om, in het belang van de verkeersveiligheid en gelijke concurrentieverhoudingen, over te gaan tot kentekening van genoemde voertuigen.

Consultatie berichten

Overzicht van alle berichten bij de consultatie, gesorteerd op datum

Regelgeving is ingetrokken, 9 februari 2017

De wet kentekenen is in december 2016 verworpen door de tweede kamer. En is daarmee te komen vervallen. Er zal een geheel nieuw wetsvoorstel gemaakt worden.

Toelichting ministerie op internetconsultatie, 1 februari 2016

Op 21 mei 2015 is een verslag geplaatst met de inhoudelijke inbreng van participanten op de internetconsultatie wijziging WvW1994 in verband met kentekenen tractoren en een toelichting op vervolg. De Wet kentekenen landbouw-en bosbouwtrekkers is op 27 januari 2016 naar de Tweede Kamer verzonden. Onder verslag is op 1 februari 2016 een toelichting van het ministerie gegeven wat met de inbreng is gedaan.

Consultatie rapport gepubliceerd, 21 mei 2015

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het wetsvoorstel tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de invoering van de kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtractoren, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en aanhangwagens en verwisselbare getrokken machines, in de periode van 9 april tot en met 8 mei 2015, opengesteld voor openbare internetconsultatie. In dit verslag volgen de belangrijkste commentaren uit de internetconsultatie.

Zoeken
Uitgebreid zoeken