Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit Experiment gesloten coffeeshopketen

Reactie

Naam Mario Zwart
Plaats Groningen
Datum 13 november 2018

Vraag1

Bent u van mening dat de geslotenheid van de coffeeshopketen wordt geborgd met de eisen die zijn opgenomen in het besluit?
Dit is een onzinnig experiment. We weten dat legalisering prima werkt. Het probleem is niet de 'coffeeshopketen' maar het verbod op cannabis. De oplossing is cannabis te legaliseren. Dat vindt ook 70 à 80% van de Nederlanders. Al vele jaren. Alleen het parlement heeft een afwijkende mening in dezen.

Vraag2

Bent u van mening dat de eisen die gedurende het experiment voor aangewezen telers en deelnemende coffeeshops gelden, voldoende duidelijk en toereikend zijn?
Deze regels zijn absurd streng. Cannabis is geen plutonium. Een overheid die voor coffeeshops gaat bepalen wie hun leverancier (jazeker, één leverancier voor alle coffeeshops in eens stad). Wie verzint dit? Iemand die cannabis haat en/of er niets vanaf weet - die twee groepen vallen vaak samen.

Vraag3

Bent u van mening dat bepaalde eisen anders zouden moeten luiden ten behoeve van een efficiënte bedrijfsvoering door aangewezen telers of deelnemende coffeeshops, en zo ja, in welke zin? Kunt u daarbij aangeven op welke wijze de geslotenheid van de coffeeshopketen wordt geborgd?
De coffeeshopketen hoeft niet gesloten, maar moet gelegaliseerd. Pak een vleiegtuig naar Canada, of naar Coloradom, en kijk hoe zij het gedaan hebben. Zo vreselijk moeilijk is het niet.

Vraag4

Bent u van mening dat de procedure voor de aanwijzing van telers voldoende duidelijk en toereikend is?
Nee. De overheid bemoeit zich toch ook niet met welke wijnboer de Médoc of de Sauvignon Blanc levert aan Albert Heijn? Daar moet de overheid zich niet mee bemoeien.

De cannabissector is prima in staat om zelf goede leveranciers en telers te vinden - gaat in Nederland al decennialang goed. Het enige wat nodig is, is dat telers legaal kunnen werken. Wetboek van Strafrecht pakken, Opiumwet-gedeelte schrappen, klaar.

Vraag5

Bent u van mening dat met de eisen die zijn opgenomen in het besluit de openbare orde en de veiligheid tijdens het experiment voldoende wordt geborgd?
Veel te veel! Dit is een feestje van Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat ministerie moet er dus per direct af. Cannabis in kindveilig verzegelde verpakkingen, vervoerd door een "waardetransport". Met een voorraad voor één dag. Hou toch op jongens, denken jullie dat het een waterstofbom is die gaat ontploffen? Het is een plantje! Met nul (0) doden de afgelopen 10.000 jaar. Hou onmiddellijk op met die veiligheids-overkill.

Vraag6

Bent u van mening dat de eisen over preventie en voorlichting door deelnemende coffeeshops, voldoende duidelijk en toereikend zijn?
Begin eens met een waarschuwing op flessen drank. Ik heb geen enkele behoefte aan een preek over de gevaren van cannabis. De afgelopen decennia heeft de overheid ons voor de volgende "gevaren" gewaarschuwd:
- het is iets voor 'negers en entertainers'
- blanke vrouwen knopen onder invloed van 'marihuana' seksuele betrekkingen aan met 'negers' (moeten we niet willen)
- wie met wie begint eindigt als heroInejunk
- je wordt er gewelddadig én pacifist van (vraag niet hoe het kan maar profiteer er van)
- je kunt er niet meer door autorijden (maar wel Olympische gouden plakken op Zwemmen (Michael Phelps) en Snowboard (Ross Rebagliati) mee halen
- die planten ontploffen en vliegen in de fik. Enorm brandgevaar!
- het ondermijnt. Als de ziekte. Vreemd genoeg zie ik die waarschuwing nergens. Vergeten?
- alle voorstanders van legalisering zijn joden, viel de Amerikaanse president Richard Nixon op. Dat mag ook wel eens vermeld worden op de zakjes (of bomvrije doosjes, LOL) wiet.
- Brabant "draait er compleet door vast"
- Het is gewoon troep
- De gedegenereerde rassen worden er gek van

Ik verzin dit niet, dit zijn officiële overheidsuitingen. Nooit herroepen dus het zal nog wel gelden.

Ik ben dus, zacht gezegd, allergisch voor "waarschuwingen". Doe dit niet.

Vraag7

Heeft u nog andere opmerkingen die van belang zijn voor de uitwerking van het experiment?
- Wat een sturende vragenlijst is dit. Opgesteld door het WODC? Bekend van voorgekookt onderzoek? Als het Ministerie van J&V, en specifiek het WODC, dit gaat verwerken, staat de output toch volledig los van de input.
- Niemand zit op dit experiment te wachten.
- LEGALISEER ! Kijk in Canada, Uruguay, Californië, Massachusetts. Binnen 2 jaar gaat de VS op federaal niveau legaliseren. Mexico is er nu mee bezig.

Dit gepruts, daar zit niemand op te wachten.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht