actualisatie van bijlage D - excretieforfaits

Reactie

Naam Dhr JSM Weenink
Plaats Lievelde
Datum 1 augustus 2019

Vraag1

Op alle onderdelen van de wijzigingsregeling kan een reactie worden gegeven.
Geachte lezers,

Graag maken wij gebruik van deze mogelijkheid om te reageren op de voorgestelde actualisatie van bijlage D excretieforfaits van de meststoffenwet.

Op ons melkveebedrijf hebben wij in 2018 een beschikking ontvangen voor de fosfaatrechten op basis van onze werkelijk geproduceerde melk te weten >8.500 kg. Deze is middels een herziene beschikking van 2018 herzien omdat wij op ons bedrijf meer dan 50% verzuivelen. Hier is destijds geen bezwaar voor ingediend omdat de regeling nu eenmaal zo in elkaar stak. Ook hebben wij niet de intentie om meer koeien te gaan houden, omdat onze stal nu vol zit en het qua arbeid ook voldoende is. We maken namelijk van al onze melk kaas.

Het kan toch echter niet zo zijn dat we exact zoveel koeien houden als op 2 juli 2015, bij benadering net zoveel melk produceren en dan nu als gevolg van een actualisering van cijfers van erg lang geleden (de bestaande regeling van 7.500 kg melk en ureum van 26 bestaat volgens onze informatie al sinds 2006, de invoering van de huidige gebruiksnormen benadering van de meststoffenwet), worden geconfronteerd met het feit dat we meer dan 244 kg fosfaat aan moeten kopen!

Onze dringende oproep is dan ook om of de 1e beschikking te laten gelden of als dat niet mogelijk is de forfaitaire productie gelijk te laten.