actualisatie van bijlage D - excretieforfaits

Reactie

Naam Vleesveebedrijf De Til (W.G. Bierhof)
Plaats Dalerpeel
Datum 24 juli 2019

Vraag1

Op alle onderdelen van de wijzigingsregeling kan een reactie worden gegeven.
Verschrikkelijk verdrietig en gefrustreerd en boos. reactie op 121 en 122
Wij krijgen onze kalfjes van 1 melkveehouder, dan zijn ze ongeveer 14 dagen oud. We laten ze castreren en onthoornen door de dierenarts. Ze blijven 3 jaar bij ons en gaan dan naar het slachthuis. Dan hebben ze weidegang en een leven gehad.
Wij hebben een prachtig bedrijf en wilden onze ossen een goed leven, maar ook een langer leven geven, dan een gemiddelde stier.
Nu gaan de regels wéér veranderen. Ook weer halverwege de wedstrijd.
Het ministerie wil duurzaam, kringloop, maar wij als zelfstandig bedrijf worden straks ENORM afgestraft, omdat wij onze beessies een langer leven gunnen dan dat normaal is in de stierenmesterij.
Nu poept een os 9,7 KG fosfaat per jaar.
Per 1 januari gaat dezelfde os 21,7 KG fosfaat poepen.
Het rare is dat een stierenmester, mais, biks en een klein beetje ruwvoer geeft, Wij geven onze dieren volledig kringloop en ook gras. De verschillen zijn wel erg groot.
Het zou toch een ontzettende grote zonde zijn, dat ook wij onze dieren afgemest moeten hebben met 18 tot
24 maanden.
Ik hoop dat iedereen die ons een warm hart toedraagt, helpt mee te denken.
Het ministerie is voor ons nu bezig met een hele koude, ijskoude sanering, wat maakt, dat het ossen houden voor ons niet meer mogelijk is.
Zelfs de weidegang wordt ons dan ontnomen, want de dieren moeten dan poepen op de roosters of in in de hellingstal, want elke KG fosfaat moet dan opgevangen worden, want anders dreigt er voor ons een groot volume mest te kort. Straks moeten wij water toevoegen, om het volume te krijgen van nu.
Wat ik nu uitgerekend heb, komen wij over onze fosfaatplaatsing heen en moeten dus voor 1 januari meer ossen afvoeren. We mogen sowieso 40 ossen minder houden of ze moeten veel vroeger voor de slacht.