Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Btw-tarief voor elektronische uitgaven

Reactie

Naam Vereniging van Openbare Bibliotheken (mw. Francien van Bohemen)
Plaats Utrecht
Datum 13 mei 2019

Vraag1

Hoe beoordeelt u het concept voorstel voor de wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 betreffende de uitbreiding van de toepassing van het verlaagde btw-tarief met langs elektronische weg geleverde uitgaven?
De openbare bibliotheken juichen dit voorstel van harte toe. Goed dat ook digitale informatievoorziening aan de Nederlandse burgers als een belangrijke eerste levensvoorwaarde wordt erkend door het lage btw tarief erop van toepassing te laten zijn.
We vinden wel dat het wetsvoorstel een wat te beperkte toepassing gaat krijgen door de gedrukte vorm nog steeds als uitgangspunt te nemen. Juist in de digitale wereld en in de digitale informatievoorziening is innovatie in de vorm heel belangrijk om burgers goed geïnformeerd te laten zijn. We pleiten er dan ook voor om dit uitgangspunt los te laten en het lage btw tarief ook van toepassing te laten zijn op puur digitale bronnen en innovatie van digitale informatievoorziening. Denk aan nieuwe digitale vormen van online nieuwsvoorziening en opinievorming, maar ook podcasts, hoorcolleges en wat er nog meer aan nieuwe vormen gaat ontstaan.

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht