Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet CO2-heffing industrie

Reactie

Naam dhr GJ van't Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 25 april 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel CO2-heffing industrie? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Het lijkt mij van toepassing dat we door de klimaatregels onze concurrentie positie niet gaan verliezen.
Ook lijkt het mij van groot belang dat er in Den Haag gekeken gaat worden hoeveel snipper stukjes natuurgebied er zijn en dat die of afdankt worden of gekeken gaat worden hoe de natuurgebieden zo efficiënt mogelijk aan elkaar gekoppeld worden zodat de omgevingsfactoren hier minder invloed op hebben. We hebben nu natuurlijk door het hele land heen allemaal snippers natuurgebieden die daarom voor zoveel problemen voor de omgeving.
Wat de lucht kwaliteit betreft lijkt mij dat er zeker naar de uitstoot van boeren gekeken moet worden maar zeker naar de hout (Biomassa) verstokende elektriciteitscentrales gekeken moet worden. Nu behalen we al winst door de intelligente lockdown in Nederland waardoor de luchtkwaliteit al een stuk verbetert is. Nu nog de openhaarden en allesbranders aanpakken in Nederland (die veroorzaken ook een vreselijk veel luchtvervuiling) want hier schijnt Den Haag zich niet zo heel erg druk om te maken terwijl deze op velerlei manieren voor vervuiling en overlast zorgen. Zelfs de longartsen hebben dit aangegeven maar die maken zich ook meer druk om het roken van mensen. Terwijl de giftige stoffen in de rook van de openhaarden net zo slecht of misschien wel slechter zijn als die van een sigaret. Ik begrijp dit onderscheid niet, het aanpakken van die openhaarden zal wel te ingewikkeld zijn denk ik terwijl dit volgens heel makkelijk aangepakt worden door het verplichten van een filter op de schoorsteen en milieubelasting heffen want de gemeente kan gemakkelijk kan controleren al zou het alleen al zijn door de klachten die ze van overlast binnen krijgen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht