Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet CO2-heffing industrie

Reactie

Naam P Arentsen
Plaats Almere
Datum 27 mei 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel CO2-heffing industrie? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Het is tijd om te handelen. Nu. Willen we later terug kijken op deze tijd met pijn in onze buik, omdat we geld boven onze gezondheid en de gezondheid van de aarde stelden? Omdat we andere keuzes hadden kunnen maken, strenger konden optreden tegen vervuilende bedrijven, maar we onze blik afwendden?

Nee, niet langer meer. Het is nu de tijd om te handelen, zodat er nog een toekomst is voor de kinderen en jongeren van nu. Zodat zij (en ik) nog kunnen ademhalen zonder dood te gaan, zodat zij nog kunnen eten van het land en zo weinig mogelijk of geen mensen hoeven te vluchten voor de stijgende zeespiegel. Als Nederland moet ons dat toch aanspreken? We willen toch geen kampen in het oosten van het land, om alle klimaatvluchtelingen uit Amsterdam, Flevoland en meer op te vangen?

Dus:

Ik wil een ambitieuze en effectieve CO2-heffing voor de industrie. Dat is dus een heffing:
- Met een hoge prijs per ton CO2 , minimaal €50, en oplopend per jaar
- Waarbij de industrie geen vrijstellingen en voordelen meer blijft krijgen
- Die snel ingaat, niet pas in 2024, zoals nu gepland is

Met de opbrengst van de heffing kan de vergroening van grote vervuilers mooi worden betaald. Dan hoeven wij dat niet voor hen te doen, zoals nu het geval is. De opbrengst kan daarnaast ook huishoudens en kleine ondernemingen helpen met duurzame oplossingen, zoals woningisolatie en zonnepanelen.

De vervuiler betaalt. Logisch toch? Laten we bouwen aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Voor iedereen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht