Wijziging Politiewet 2012 ivm boa's

Reactie

Naam B.M. Groenendijk
Plaats Lisse
Datum 21 september 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting>
Ik vind dit een slechte voortgang, deze wet zal zorgen voor een slechtere samenleving.

Het huidige politie apparaat overtreed grondwet regelmatig ook met mishandeling/marteling van burgers door buitensporig politie geweld. Ze overtreden hun eigen eed die ze afgelegd hebben. Aldus verschillende mensenrechten organisaties.
Dit zou eerst moeten stoppen en betrokkenen in kwestie allemaal vervolgt moeten worden dit tast de eerbaarheid en vertrouwen van de Politie aan!
Er zijn tal van situaties waarbij veel huidige BOA's zich niet aan de wet houden. Het begint al bijvoorbeeld door zich niet eens te identificeren als zijnde BOA.

BOA's hebben niet dezelfde opleiding gehad als de Politie hetgeen zich zal vertalen in nog meer politie geweld!

Ik denk dat als BOAs zwaarder bewapend gaan worden de wapenwetsloop zich verder uitbreid en dat de burger het niet langer pikt dan krijg je Amerikaanse toestanden dat moeten we echt niet willen! wat decenia gaat duren om dat terug te draaien. De maatschappij zal verder verharden met veel politie en burger slachtoffers als gevolg.

BOA, Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar het woord zegt het al. Het is geen Militaire Politie!

Ik denk dat het meer van belang is de politie een degelijke opleiding en hogere beloning te geven en er meer opleidingscapaciteit komt zodat er meer mensen het normale politie apparaat kunnen versteken.
Bijv huidige BOA's kunnen verder geschoold worden tot Echte Politie agenten die gedegen normen en waarde hebben en die zich aan de grondwet houden.