Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit tot wijziging van het Bouwbesluit 2012 in verband met de introductie van een stelsel van certificering voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties

Reactie

Naam Van Leeuwen Service Installatietechniek (Jan van Leeuwen)
Plaats Voorschoten
Datum 8 april 2019

Vraag1

U kunt een reactie geven op het gehele besluit en/of de nota van toelichting.
Veiligheid staat voorop. Onnodige administratieve druk voor installateurs om alles te kunnen registreren is ongewenst en brengt veel kosten met zich mee. Het werken aan/met gasverbrandingstoestellen is maatwerk en praktijk. Onderhoud aan verbrandingstoestellen moet goed gebeuren maar de tijd moet niet in de administratie gaan zitten zoals bij de politie en de zorg!
Eerst is de hele markt vrijgegeven en dan na 20 jaar alles weer terug draaien, want het gaat niet goed! Prima hoor, maar niet doorslaan a.u.b.!
De kleine Erkende installateur doet het zijn werk naar eer en geweten. Deze installateur wordt gecontroleerd door Sterkin en dat werkt prima! Hij wordt met regelmaat gecontroleerd op de uitgevoerde werken, aanwezigheid van de noodzakelijke meetapparatuur, de jaarlijkse kalibratie hiervan, en de aanwezige vakdiploma`s. Dus deze erkenning is al ruim voldoende om een veilige werking en onderhoud te garanderen van alle gasverbrandingsapparatuur!

De verkoop van gasverbrandingsapparatuur zal alleen aan de erkende installateur moeten gebeuren en een verplichte keuring van deze apparaten, dan zal de veiligheid verbeteren.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht