Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit tot wijziging van het Bouwbesluit 2012 in verband met de introductie van een stelsel van certificering voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties

Reactie

Naam P. Breet V.O.F. (Installateur P. Breet)
Plaats WIERINGERWAARD
Datum 7 april 2019

Vraag1

U kunt een reactie geven op het gehele besluit en/of de nota van toelichting.
Gelukkig zou ik moeten zijn dat ik sinds het behalen van mijn Diploma Gastechnisch Installateur in 1972 en via mijn G30 diploma Gastechnisch installateur CV het volledige ACI diploma in 1979 heb behaald. Ware het niet dat door privatiseren en te niet doen van de inschrijving bij de Vestigingswet door Mevr. Jorritsma de diploma's hun waarden hadden verloren.
Nu gaat u een vergunningstelsel doorvoeren in ons vak, vanuit voor u uit vakken waar het reeds bewezen is. Kunde van een geheel vak is voor u niet belangrijk, als er in ons geval maar geen CO vrijkomt. Dat er wel andere ongelukken zouden kunnen ontstaan door gebrek aan vakkunde of blindheid is voor u bijkomend.
Een verwarmingsketel is een complex instrument. Het is een gesloten bus die gevuld is met water, aangesloten op elektriciteit, gas, water, een luchtinlaat en een rookgasuitlaat. Er zitten voor de veiligheid ook een paar veiligheden aan die ieder hun eigen aansluitplaats horen te hebben. Er is dus meer dan alleen het gevaar van CO productie of gas ontwijking uit die bus. Een echte CV monteur beheerst meerdere vakken, daar is hij voor opgeleid (vroeger?).
Probeer de installatie vakken interessant te houden door het vak niet te splitsen als hagelslag op een boterham. Geef de installateur de gelegenheid om na doorleren een hogere functie te krijgen, of zelfstandig (met papieren) installateur te worden. De mode van nu met al het losse werk en hap snap functies gaat eens weer veranderen als de echte handwerker weer een vaste, door een werkgever te betalen baan kan krijgen. Echt zonder daadwerkelijke vakbekwame mensen kan het niet en zeker niet met onkosten verhogende instanties en mensen die geen productie hebben. (OvV)
Ik hoop nog een paar jaar door te gaan als vrijwilliger.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht