Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging Arbeidsomstandighedenbesluit i.v.m. nieuwe regels m.b.t. gebruik werkbakken en werkplatforms aan hijswerktuigen

Reactie

Naam Asbest Partners Brabant B.V. (De heer D van Kasteren)
Plaats Veghel
Datum 8 oktober 2018

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Beste,

Ik ben eigenaar van Asbest Partners Brabant B.V. en als ik het document lees moet ik eerlijk bekennen dat ik het een flinke pak papier vind welke ik niet in duidelijke jip en janneke taal begrijp.

wat ik lees of alsthans opneem is het feit dat het in feite nog steeds niet mag tenzij het niet anders kan, geloof mij ik heb vanaf 2001 zelf gesaneerd en in mijn optiek is er geen enkele veilige manier dan juist een verreiker met manbak welke aan 1 zijde open is, echter u geeft vaak aan dat u praat over een hijskraan maar een hijskraan en een verreiker vind ik 2 totaal verschillende machines die ook op andere manieren bediend en gebruikt worden. dit schept onrust en verwarring.

Het feit dat wederom ervoor gekozen wordt dat wij een gecertificeerde veiligheidskundige in arm moeten nemen werkt kostenverhogend voor de eindgebruiken in dit optiek ook vaak particulieren, boeren bedrijven en ook bedrijven, z'n rapport kost PER LOCATIE al snel tussen de € 750,00 - € 1.150,00 per rapport, dat is toch onbegonnen werk?

laat de verantwoordelijkehid over aan de saneringsbedrijf en stop met dit malle gedoe en ga eens terug naar de werkelijkheid en kijk naar de lichamelijke klachten die optreed als we een verreiker niet mogen gebruiken. zet dit in verhouding tot het maatschappelijk belang tegen het verhaal van SZW! en dan moeten we eens snappen en begrijpen dat we eens terug moeten naar de werkelijkheid ipv het indekken van overheidsinstanties!

in die 17 jaar dat ik ermee gewerkt heb in div. bedrijven is er nog nooit een arbeidsongeval geweest met een verreiker!

Met vriendelijke groet,

DCHM van Kasteren
Asbest Partners Brabant B.V.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht