Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

Reactie

Naam L Eshuis
Plaats Wagenberg
Datum 1 september 2015

Vraag1

Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.
Uit het wetsvoorstel wat hier ter consultatie ligt blijkt wederom dat de Nederlandse regering haar burgers niet te vertrouwen vindt. Zo'n houding is totaal niet wenselijk voor volksvertegenwoordigers. Deze regering is gekozen door het volk en moet er voor het volk zijn. En niet zoals hieruit blijkt tegen het volk zijn.
Hieruit blijkt ook wel weer dat het de regering zelf is die niet te vertrouwen is. Zolang er nog altijd achterkamertjespolitiek wordt bedreven en er te veel zaken in het geheim worden besproken en er voorstellen zoals deze worden gedaan kan de regering nooit het vertrouwen van het volk winnen.
In plaats van angst te zaaien moet de overheid eens goed naar de feiten kijken en de gevolgen die deze bevoegdheden voor de gewone bevolking heeft eens goed bekijken.
Anders moeten wij als burgers maar eens inzicht krijgen wat er allemaal in het binnenhof gebeurt en hier alles zelf met cameras in de gaten houden! Maar dan is opeens de hele politiek er op tegen!
In elk geval zorgt de overheid er op deze manier wel voor dat ik banger ben voor onze volksvertegenwoordigers dan bijvoorbeeld voor de mogelijkheid van een eventuele aanslag.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht