Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

Reactie

Naam drs p rikmans
Plaats assendelft
Datum 1 september 2015

Vraag1

Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.
Het sleepnet
------------

We hebben de neiging om uitgebreid een weerwoord te geven, met eventuele onderbouwing. Liever besteed ik aandacht aan de fundamentel mensenrechten, of de grondwet (zo die al niet uitgehold is) maar waar duidelijk verwoord staat dat er recht op privacy is: bijvoorbeeld het briefgeheim. Dit zou evengoed moeten gelden voor e-mail verkeer of informatie overdracht via andere communicatie-middelen.

Wat de wet ook beweerd, er zijn fundamentel rechten: leven, vrijheid eigendom en het vervolgen van geluk. Daaruit volgen andere (concretere) rechten.

Rechten zijn iet door de staat "gegeven" of door god gegeven; ze zijn onvervreemdbaar: kunnen niet door een staat of ander geweldmonopolie worden afgepakt.

Wanneer dit wel gebeurt, hebben wij (het volk) het recht om ons daartegen te verdedigen. En niet alleen het recht, maar ook de plicht.

Iedere inbreuk, met het adagio "problem-solution-reaction" met andere woorden het creeren van een "vijand" en daarme het vergroten van de staatsmacht, is pure misleiding en geen oplossing van het probleem.




Toezicht
--------

In het vervolg van het eerder geschrevenen: grote aandacht aan het verstevingen en handhaven van de RECHTSTAAT, The rule of law.

Dit is de kern.



Uitwisseling met buitenlandse diensten
--------------------------------------

Binnen de rechtsbescherming van het individu is er geneog ruimte om informatie uit te wisselen over verdachte personen. Daar moet een werkelijke verdachtmaking aan gekoppeld zijn, en geen "vermoeden"

Grootschalige uitwisseling/ bulk uitwisleing wijst niet op het beheersen van zg. terroristen, maar om het volk in het gareel te houden. Het dient dus een verborgen agenda: namelijk het vergroten van de staatmacht en het beperken van de individuele vrijheid.