Wijziging van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van een certificeringsplicht voor het ter beschikking stellen van arbeidskrachten

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Uden
Datum 22 augustus 2022

Vraag1

Geen gespecificeerde vraagstelling.
Juist mensen met een arbeidshandicap verdienen extra bescherming. Omdat deze mensen minder goed voor zichzellf kunnen opkomen. Vaak in een afhankelijkheidspositie zitten. Derhalve zou er ook aandacht moeten komen voor arbeidsbelasting. Wat kunnen mensen met een arbeidshandicap aan. Daarvoor zou breder gekeken moeten worden dan alleen maar intelligentie en sociale vaardigheden dan wel werknemersvaardigheden. Er zou ook gekeken moeten worden naar motorische vaardigheden. Zo blijkt dat een 1 kind per klas lijdt aan DCD (developmental coordination disorder). Voor autisme is er weliswaar aandacht. Maar veel te weinig voor de medewerker die autisme heeft. Communicatie is vaak lastig of beter gezegd wordt vaak lastig geworden. En wel om de reden, dat men van mening is dat een medewerker met autisme zich maar moet aanpassen. Terwijl al jaren bekend is dat het zo niet werkt.
Naast het hier boven genoemde moet er ook aandacht komen voor de concrete arbeidsprestatie die geleverd moet worden. Zijn die eisen wel realistisch. Werken is nog te veel topsport op hoog niveau. Werkgevers zouden veel meer rekening moeten houden dat werknemers een bepaalde prestatie tientallen jaren moeten leveren. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat men 30 jaar aan topsport moet doen. Economen die zwetsen over meer arbeidsproductiviteit hebben niets concreets gepresteerd dan maar alleen het schrijven van rapporten of adviezen, waarom bepaalde mensen harder zouden moeten werken.