Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Reactie

Naam G J de Jong
Plaats Vriezenveen
Datum 2 oktober 2016

Vraag1

De regering vindt dat cliënten en cliëntenraden in de zorg beter gepositioneerd moeten worden om (1) de belangen van de cliënt te behartigen en (2) meer medezeggenschap te hebben over beslissingen die door de zorgaanbieder genomen worden. De zorgaanbieder moet de cliënt de ruimte geven om tegenwicht te bieden aan de belangen van andere betrokkenen in de zorginstelling. Door maatwerk kan de medezeggenschap worden afgestemd op de afhankelijkheid van de cliënt van de zorgaanbieder. Om dit te bereiken wil de regering de wet aanscherpen. In paragraaf 6 van het algemeen deel van de Memorie van Toelichting zijn de wijzigingen op hoofdlijn beschreven.

>> Vindt u het wetvoorstel effectief om de gestelde doelen te bereiken? Indien niet, heeft u suggesties voor verbetering? En zo ja, welke?
Geachte heer/mevrouw.

Ik heb een aantal vragen over de wet die er waarschijnlijk toch doorheen gedrukt wordt; ik doel op de wet die mijn gegevens van mijn huisarts online wil zetten. Als ik het goed heb word daar deze week over gestemd in de eerste kamer.
Kunt u mij garanderen dat mijn gegevens veilig zijn?
Kan ik er zelf voor kiezen om mijn gegevens niet online te laten zetten?
Ik krijg er een heel naar gevoel bij dat de commerciële bedrijven mijn gegevens hebben.
Eerst al zeggen dat de zorgpremie min of meer gelijk blijft, wat de grootste flauwekul is, mijn zorgverzekering is nu na 4 jaar met 50%(!) gestegen.
En als mijn zorgverzekeraar ook nog al mijn gegevens heeft, ben ik bang dat ik volgend jaar niet eens meer mijn verzekering kan betalen.
Voor online reclames vrees ik zelf niet zo, omdat ik zelf nooit op internet zit. Omdat internet tegenwoordig niks anders is dan een digitaal reclameblad. Op m'n brievenbus kan ik een 'nee-nee' sticker plakken, op mijn modem niet.

Ik hoop wel antwoord te krijgen op mijn twee vragen, en misschien kunnen jullie deze argumenten meenemen naar de 1e kamer deze week.

Bij voorbaat dank.

Hoogachtend,

Gerben de Jong.
gerbendejong1982@gmail.com