Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

app-verbod fietsers

Reactie

Naam Voorletters Achternaam
Plaats Plaats
Datum 5 oktober 2018

Vraag1

Heeft u opmerkingen op de Wijzigingsregeling RVV (app-verbod fietsers)?
Ik heb een (wandel)navigatieapparaat maar niet een geschikte houder voor de fiets. Dus hangt dit ELECTRONISCHE APPARAAT VOOR INFORMATIEVERWERKING met een sleutelkoord om mijn nek en pak ik het af en toe vast om er even op te kijken. Bijvoorbeeld als het apparaat piept, en dan kijk ik of ik over 50 of 100 meter links- danwel rechtsaf moet slaan. Dat zal niet mogen volgens deze wet, omdat deze wet probeert "toekomstvast" te zijn en daarmee vooral extra breed verbiedt zonder veel nuttig onderscheid toe te voegen.

Zeker niet omdat het, net als het niet-hands-free-bellen verbod in autos, niet meer is dan symptoombestrijding. Het onderliggende probleem is chronisch niet op de weg letten, en het precieze mechanisme is daarbij niet onderscheidend. Verbied het, en de chronisch onoplettende verzint wel wat anders om zich in te verliezen. Vandaar de wens "toekomstvast" te zijn en dus een overbrede wet te produceren, maar dat kan niet zonder veel legitiem en niet-onveilig gerbuik ook maar gelijk "preventief" te verbieden. Daarmee is dit een slechte wet.

Daarnaast is het niet duidelijk, en wordt zelfs nergens gepoogd duidelijk te maken, of verbieden een nuttige eerste stap zou zijn. Meestal komg verbieden op een slechts matig effectieve maatregel neer waar andere opties eerst zouden hebben moeten worden geprobeerd. En daarmee is dit slecht bestuur.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht