Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

De wet democratisering waterschappen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Heilig Landstichting
Datum 29 juni 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
ik reageer op het punt van de afschaffing van de geborgde zetels:
Ik vind dat onze waterhuishouding bij uitstek een uitvoerende taak is en weg moet blijven van allerlei politieke afwegingen. De randvoorwaarden waar een waterschap rekening mee moet houden, worden gesteld door provincie's (natuur, waterberging, ecologische verbindingszones) of Rijk (waterberging, verbreding rivieren, peilen rivieren). Via deze besluitvormingsprocessen zijn we goed in staat om veranderende omstandigheden zoals te veel of te weinig water door de jaren heen redelijk het hoofd te kunnen bieden. en ja, soms duurt dat wat langer....
Maar mijn inziens is het niet wenselijk dat plotselinge keuzes op lokaal niveau door politiek gekleurde waterschappen hier doorheen gaan lopen. De geborgde zetels vanuit natuur, landbouw en bedrijfsleven geven een bepaalde stabiele koers in de keuzes, waarbij de niet-geborgde zetels wel degelijk mee aan het stuur zitten en medebepalend zijn. een mooi systeem volgens mij.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht