Beleidsvoornemen Veiligheidsregelgeving drones

Reactie

Naam FLY4ALL (R.A. Zimnik)
Plaats Drachtstercompagnie
Datum 6 mei 2015

Vraag1

Wat is uw mening over het voorgenomen beleidsvoornemen Veiligheidsregelgeving drones?
De maximale hoogte van 150 Ft is onvoldoende. Deze zou bijgesteld moeten worden naar de nu bestaande 400 Ft. De verticale afstand van 100 mtr. is veel te weinig. Een Rpas van 4 kg. kan mee worden volstaan. De Inspire-1 van DJI valt daar ruim onder met z'n 3100 Gram.
Indien de Rpas in z'n failsafe mode terecht komt moet hij minimaal kunnen stijgen naar 400 Ft. Je moet tenslotte alles in het werk kunnen stellen je Rpas bij calamiteiten storingen, verbreken van het contact met het pilot station, naar een zichtsituatie te kunnen brengen.
Voor commerciële doeleinden de Rpas gebruiken toch de huidige reglementen aanhouden met uitzondering van in te dienen vluchtplannen en notams, behalve het raadplegen van de notams voor de vluchtgebieden. Dus verkregen opdrachten moeten zonder poespas direct kunnen worden uitgevoerd. De commerciële piloten zijn door het volgen van de diverse zaken als de basistraining, operational manual, luchtwaardigheid controle van de Rpas, gemotiveerd genoeg om de veiligheid van hun werkzaamheden tot het maximale te kunnen garanderen. GEEN OVERDREVEN REGELTJES, WAAR NEDERLAND BEKEND OM STAAT, DIE ER TOE KUNNEN LEIDEN DAT DE HAND ERMEE WORDT GELICHT.