Tijdelijke regeling groot baanonderhoud Schiphol 2023

Reactie

Naam J.M Avé
Plaats Uithoorn
Datum 27 november 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op de regeling en de bijbehorende toelichting. Met name is het ministerie geïnteresseerd in de vraag of de vrijstellingen en de baanpreferentietabellen in het voorstel met de daarbij behorende toelichting voldoende duidelijk zijn onderbouwd.
Ik maak bezwaar tegen het het verzoek tot vrijstelling in de nacht voor gebruik van banen door Schiphol. Ik heb in de onderbouwing geen noodzaak gelezen waarbij voldoende blijkt dat dit de enige optie is om onderhoud te plegen. De nachtrust en daarmee ook de gezondheid van de omliggende bewoners is belangrijker dan de tijdsduur/ kosten van onderhoud.

Tevens maak ik bezwaar tegen het vaststellen van vervangende preferentie tabellen. De onderbouwing van wat de veranderingen met zich mee brengen als gevolg voor de omwonenden is niet duidelijk gecommuniceerd.

Ook maak ik bezwaar tegen de aanvraag voor een vervangende set met grenswaarden voor de geluidsbelasting in handhavingspunten. Mijn bezwaar betreft hierbij hetzelfde als bovengenoemd punt; De onderbouwing van wat die veranderingen met zich mee brengen als gevolg voor de omwonenden is niet voldoende duidelijk gecommuniceerd.

Ik maak bezwaar vanwege bovenstaande redenen plus het feit dat Schiphol zelf verwijst naar de nadelige gevolgen en dit willens en wetens door wil zetten. Ook is er in tegenstelling tot wat Schiphol beweert, GEEN contact/ communicatie geweest met ons een grote meerderheid van de andere omwonenden.