Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet verwerking persoonsgegevens coördinatie en analyse terrorismebestrijding en nationale veiligheid

Reactie

Naam B.M. Groenendijk
Plaats Lisse
Datum 24 juni 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te downloaden.

Deze wet brengt de nationale veiligheid in gevaar en verlaagt de weerbaarheid van de individuen in de samenleving
De volgende punten zijn niet vastgelegd in de wet om dit te voorkomen.

Ik mis in deze regeling dat de verwerking persoonsgegevens volgens AVG gebeurd. De daadwerkelijke gegevensverwerking waar vervolgens diverse algoritme oplos gelaten worden en of datamining plaats vindt voordat de minister deze gegevens doorspeelt aan de betreffende organisatie.
Er zijn tal van cloud oplossingen die zogenaamd AVG goed gekeurd zijn maar verwerking plaats vind in ander land dan Nederland, bijv in de VS of VK. Hierdoor komen deze persoonsgegevens in verkeerde handen door een 'datalek'

Analyse door datamining kan een verkeert beeld naar boven brengen van de samenleving waardoor bepaalde delen van de bevolking op grond van bijzondere persoonsgegevens anders worden behandeld. Groepen kunnen op deze manier worden geïsoleerd of tegen elkaar worden opgezet.

Daarnaast kan de Minister een fictieve of valse bron toevoegen en de gegevensverwerking aanpassen naar eigen inzicht voordat deze doorgespeeld worden naar betreffende organisaties.

Mocht de Minister zijn gecompromitteerd kunnen terroristen vrij spel krijgen aangezien de verwerking door de Minister op voorhand de persoonsgegevens in kwestie weg te laten of zo aan te passen dat deze niet meer naar boven komen als zijnde terrorist.

Deze extra laag van gegevensverwerking brengt extra veiligheidsrisico's met zich mee. De verwerking van gegevens kan gehackt worden en naar de hand van de hacker gezet worden. Bijv. door geïnfiltreerde terroristische organisaties of gewoon een hacker die de laptop van de Minister Hackt via Wifi.

Door bovenstaand zaken kunnen uitvoerende organisaties dus door deze wet op een verkeert been gezet worden en dus anders handelen dan voor de nationale veiligheid.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht