Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet verwerking persoonsgegevens coördinatie en analyse terrorismebestrijding en nationale veiligheid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 30 juni 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te downloaden.


MINISTER, GEEF DE NCTV NIET MEER BEVOEGDHEDEN
Berichtgeving van het NRC maakte enkele weken geleden duidelijk: de NCTV gaat structureel haar boekje te buiten. De situatie op de werkvloer is onveilig, moslimhaat is aan de orde van de dag, burgers werden op illegale wijze in de gaten gehouden en gevoelige informatie werd, zonder mandaat, verzameld, geanalyseerd en gedeeld.

Het resultaat lijkt simpel: tik de NCTV op de vingers. De werkelijkheid ligt helaas anders. Minister Grapperhaus probeert er stilletjes een wet doorheen te duwen waarmee de organisatie juist méér rechten krijgt, en deze activiteiten straks op legale manier kan voortzetten. Dit gaat ten koste van de privacy van burgers.

Nog schrijnender is het feit dat het ministerie hier geen persbericht of publieke communicatie over heeft gegeven. Ook kregen burgers slechts vijf werkdagen om input te leveren, terwijl de standaard minimale termijn hiervoor op vier weken staat.

Dit accepteren we niet! Kopieer onderstaande tekst en stuur deze in als reactie.

De NCTV werd recentelijk onderwerp van een groot schandaal: berichtgeving van het NRC onthulde dat de organisatie mensen jarenlang online in de gaten hield en gevoelige persoonsgegevens heeft verzameld en verspreid. Dat is in strijd met de wet.

Maar in plaats van het probleem te erkennen en de NCTV op het matje te roepen, wil het kabinet de wet nu juist gaan verruimen. De wet wordt er ook nog eens vliegensvlug doorheen gedrukt. Ik als burger kreeg slechts vijf werkdagen om feedback te geven. En niemand was op de hoogte, want het ministerie heeft dit stilletjes gepubliceerd, zonder het gebruikelijke persbericht.

Macht en tegenmacht is ook hier weer ver te zoeken. Daarom eis ik dat het wetsvoorstel van tafel wordt gehaald.

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht