Wijziging van het Besluit studiefinanciering 2000

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Nieuwe Pekela
Datum 12 oktober 2022

Vraag1

Wilt u reageren op de wijziging van het Besluit studiefinanciering 2000? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Als eerste student in het leenstelsel vind ik de compensatie te laag. Wij hebben minimaal voordeel behaald uit de extra investeringen die met het leenstelsel gedaan zijn, ieder jaar het volledige college tarief betaald, en geen aanspraak kunnen maken op minimaal €4000 aan studiebeurs tijdens onze opleiding.

Als compensatie zouden we een studievoucher krijgen ter waarde van €2000 om, na een langere periode in het werkveld, onze kennis te kunnen bijspijkeren. Tot op heden heb ik deze nog niet in hoeven zetten, sinds het werkveld niet snel genoeg veranderd dat dit nodig is.

De compensatie die we nu krijgen is maar €500 meer dan de compensatie die latere jaren ontvangen en geen aanspraak konden maken op de voucher. Dit terwijl de studievoucher €2000 zou zijn!

De totale compensatie is zelfs minder(!) dan de waarde van de studievoucher. Dit terwijl wij ook geen halvering hebben gehad van het college in het eerste leerjaar, ter waarde van €1000.

In totaal verliezen we dus €2000 aan studievoucher, en zijn we ook extra €1000 benadeeld ten opzichte van latere jaren. Dat is totaal €3000 misgelopen door de eerste lichting leenstelsel studente , waar we nu voor een kleine €500 van gecompenseerd worden.

Ik snap dat de gehele €3000 meer per student uit de eerste lichting niet past binnen de regeling, maar met deze regeling is de compensatie te laag.

Ik vind dat, bovenop de compensatie die alle jaren in het leenstelsel ontvangen, studenten met een studievoucher in ieder geval de helft van de voucher aan extra compensatie verdienen.

De eerste lichting studenten, die ook niet de korting op het eerste jaar collegegeld hebben ontvangen, moeten daar bovenop ook nog extra gecompenseerd worden.