Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

standaardverpakking voor sigaretten en shag

Reactie

Naam dhr GJ van't Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 26 april 2019

Vraag1

Wat is uw reactie op het voornemen om de standaardverpakking voor sigaretten en shag in te voeren teneinde een rookvrije generatie te realiseren?
lijkt een leuk plan maar gaat volgens mij niet helpen. Ook de plaatjes die nu op de pakjes sigaretten staan helpen niet om mensen dusdanig af te schrikken dat ze hierdoor stoppen met roken. Zo ook, denk ik zullen de anonieme pakjes geen zoden aan de dijk gaan zetten om mensen er toe te bewegen om te stoppen of om in het geheel niet te beginnen met roken. Ik rook zelf ook. De rokers genereren wel een grote soms belasting geld wat de staatskas flink vult. Ik vind dat de regering wel iets meer zijn best mag doen om rokers (verslaafde) beter te helpen om van het roken af te komen. Dit is vreselijk moeilijk, uit ervaring gesproken.
Een tijd geleden, weet niet meer wanneer, zag ik een item op tv over iemand van een bedrijf ??? die in een ver gevorderd stadium was met een injecteerdbare vloeistof die de schadelijke en verslavende nicotine deeltjes in je bloedbaan dusdanig inkapselde dat dit niet meer afgegeven werd aan de hersenen. Op die manier zou je dus al rokend ongemerkt van je verslaving afkomen. De productie rijpheid van dit product zou niet lang meer op zich laten wachten was de voorspelling. Ik heb echter nooit meer iets vernomen over de voortgang van dit product. Ik denk dus dat de sigaretten fabrikanten dit bedrijf of persoon allang afgekocht hebben om zo te voorkomen dat dit product op de markt zou gaan komen. Hier zou de overheid dus meer aandacht aan moeten besteden en zich moeten inzetten dat zo'n product (uitvinding) beschermd gaat worden tegen afkopen door de sigaretten fabrikanten. Aan dit product zouden veel, heel veel rokers profijt van kunnen hebben om te kunnen stoppen met roken. Zo'n merkloos pakje gaat, net als al de voorgaande pogingen met plaatjes etc, echt geen effect hebben. Heeft volgens mij ook niet zo heel veel prioriteit bij de overheid want het roken brengt per slot van rekening ook heel veel belastinggeld in het laadje.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht