Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

standaardverpakking voor sigaretten en shag

Reactie

Naam Mw. Y.E. De Vries
Plaats Rijnsburg
Datum 24 mei 2019

Vraag1

Wat is uw reactie op het voornemen om de standaardverpakking voor sigaretten en shag in te voeren teneinde een rookvrije generatie te realiseren?
Als niet roker en moeder ben ik tegen die vreselijke plaatjes op de verpakking. Dergelijke fotoos zitten op internet achter een scherm met waarschuwing zodat je er niet mee geconfronteerd hoeft te worden en om kinderen te beschermen. Maar bij de supermarkt en op waarschuwingsposters mag gewoon iedereen er onvrijwillig mee geconfronteerd worden.
Er vallen ook steeds meer doden door e-bikes dus dan graag ook onder ieder fietspad bordje een foto van een gekreukte schedel/ gebroken heup / bont en blauwe bejaarde. Zelfde geldt voor drank ( op ieder flesje bier foto van verrotte lever oid) en op iedere frisdrankfles verrotte tanden.
Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid. Een man van 50 die een doosje sigaten koop kent heus de risico’s en wacht niet op een “kleutertje-luister-nou” preek. Moedig het niet aan maar hou het wel gezellig, smaakvol en respectvol.

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht