Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Amvb afschaffen rookruimtes

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rijnsburg
Datum 29 april 2020

Vraag1

Wat vindt u van de voorgestelde maatregelen?
Ik rook zelf. Zoe willen dat ik er vanaf was, maar het is een heftige verslaving.
Dat er rookruimtes gesloten worden is goed. Dat er op steeds minder plekken gerookt mag worden is ook goed.
Maar dat Den Haag de rookwaar steeds duurder maakt is slecht. Dat is natuurlijk een verkapte belastingheffing.
Wat ik al vaker geopperd heb is dat er ook verslavingsklinieken voor rokers moeten komen. De rookverslaving is net zo erg als drugsverslaving en daar zijn wel afkickcentra voor. De financiering van deze rook afkickcentra zou ook door mede de sigarettenfabrikanten bekostigd moeten worden. Die verdienen er klappen met gled aan, stoppen er veel gevaarlijke en verslavende stoffen in en lachen alleen maar om de winst die ze elk jaar weer op papier kunnen zetten.
Ten tweede zou Den Haag ondertussen eens wat moeten doen aan de vervuiling van het stoken van al die openhaarden. Die stoten net zulke en misschien nog wel giftiger rook uit dan een sigaret. De giftige fijn stof die uit die schoorstenen komt is zeker voor mensen (en kinderen) slecht of nog slechter als sigarettenrook. Die mensen roken niet voor hun gezondheid maar die gezondheid wordt verpest door de giftige stoffen uit de schoorstenen van steeds meer mensen die hout (vaak veel vochtig) stoken. Ook nog een feit is dal een boer (of wie dan ook) hout verbrand op zijn erf krijgt die een milieu bekeuring terwijl de mensen met openhaarden ongestraft hout verbranden de lucht voor veel mensen verzieken.

Ik zou graag eens een reactie willen vanuit Den Haag waarom er niks aan dit probleem wordt gedaan wordt. wat de reden is van de terughoudendheid van Den Haag om dit aan te pakken.
***********************************************************************************
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht