Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wijziging Besluit proceskosten bestuursrecht

Reactie

Naam SWO De Wolden Hoogeveen (K Strijker - de Haan)
Plaats De Wolden Hoogeveen
Datum 14 oktober 2019

Vraag1

Wat vindt u van dit voornemen?
Het wordt tijd dat de proceskostenvergoeding voor WOZ zaken en andere belastingzaken en No Cure No Pay hiervan wordt losgekoppeld! De wet schiet op dit punt echt te kort en met de wijziging die nu gepubliceerd wordt, zullen No Cure No pay en de problemen die hiermee samenhangen gigantisch toenemen. De OZB moet elk jaar worden verhoogd om deze kosten te kunnen dekken, waardoor de burger uiteindelijk slechter wordt van het indienen van bezwaar, wat tegen de beginsels van behoorlijk bestuur zijn. We hebben het gemiddeld over 10/15 euro vermindering voor de burger tegenover een proceskostenvergoeding van minimaal 508 euro en een jaarlijkse verhoging van de OZB voor de burger.

We zien nu al veel fraude en valsheid van geschiften, zoals vervalste handtekening, bedreigingen en gelogen grieven. Dit neemt straks alleen maar toe.
Deze bedrijven maken het de gemeente onmogelijk om klantgericht te werken. De gemeente is ontzettend veel tijd en geld kwijt aan deze bedrijven, die het alleen maar voor (het erg makkelijk) verdienen van geld doen, geld van de burger.

Als dit doorgaat voor belastingzaken, zullen de problemen bij de overheid (gemeente, maar ook bijvoorbeeld de belastingdienst) gigantisch worden, maar uiteindelijk is de burger financieel de pineut en dat lijkt me niet de bedoeling.

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht