Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wijziging Besluit proceskosten bestuursrecht

Reactie

Naam gemeente Hilversum (B.A. Schras)
Plaats Baarn
Datum 15 november 2019

Vraag1

Wat vindt u van dit voornemen?
Een slecht plan.
-No cure no pay bureau's wordt het op deze wijze alleen maar makkelijker gemaakt om te procederen. Bij gemeentelijke belastingen (bezwaar WOZ-waarde) staat het financiële voordeel, van vaak slechts enkele tientjes, in geen verhouding tot de ontvangen proceskostenvergoeding van een in beroep gewonnen zaak van circa 2.000 euro.
-De WOZ-waarde is geen exacte wetenschap, het is voor de gemeente onmogelijk om de waarde op 1.000 euro nauwkeurig vast te stellen. Zeker nu naast bezwaar tegen een te hoge waarde er ook bezwaar tegen een te lage waarde aangetekend kan worden.
-No cure no pay bureau's krijgen op deze manier nog meer ruimte om meer beroepen in te dienen, aangezien de opbrengsten voor een gewonnen zaak alleen maar toenemen. Hiermee wordt de werkdruk bij gemeenten alleen maar groter.
-De uitvoeringskosten van de gemeenten nemen daarmee alleen maar toe. In plaats van dat de bestanden (waardering van WOZ-waarde) beter worden, gaan deze uitvoeringskosten alleen maar naar het procederen over de waarde.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht