Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wijziging Besluit proceskosten bestuursrecht

Reactie

Naam Belastingen Bollenstreek (L Biesbrouck)
Plaats Noordwijk
Datum 4 november 2019

Vraag1

Wat vindt u van dit voornemen?
Een slechte zaak. Op grond van wetgeving zou de WOZ-waarde tot op de euro nauwkeurig moeten worden bepaald. Er kan immers bezwaar worden gemaakt zowel met als argument dat de waarde te hoog is als met het argument dat de waarde te laag is.
Een ieder weet dat de waarde niet exact te bepalen is. door Ncnp bureau's wordt hier misbruik van gemaakt. Verder moet niet vergeten worden dat deze bureau's verdienen ten koste van de gemeenschap. De kosten die de gemeente moet betalen omdat in beroep of hoger beroep de waarde weer eens 'in goede justitie' wordt bepaald worden immers doorberekend in de OZB tarieven. Evenals de uren die worden besteed aan rechtsbijstandverleners die uiteindelijk wel aan het kortste eind trekken en in elke brief dezelfde algemene argumenten aanvoeren en zelf nauwelijks kosten maken, maar het gewoon proberen (hoorzittingen, zittingen in beroep/hoger beroep, de wachttijd inbegrepen als een en dezelfde rechtsbijstandverlener keer op keer te laat komt zonder daarop te worden gewezen).

Ik ben voorstander van het opnieuw invoeren van de Fierensdrempel en de mogelijkheid voor gemeenten om ook voor een kostenvergoeding in aanmerking te komen.


Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht