Wetsvoorstel opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Sint-oedenrode
Datum 22 december 2020

Vraag1

Wilt u reageren op de wet opkoopbescherming en tijdelijke verhuur? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Het idee van opkoopbescherming is prachtig. Het moet uit zijn met ondernemers die 500 woningen verhuren. Het is een goed plan de uit de handlopende verhuur markt in te dammen zeker tijdens deze woning schaarste. Verhuren moet niet de standaard worden.

De tijdelijke huur verlengen is een slecht plan. Mensen hebben nu al last van onzekere woon situaties waar ze zonder ook maar iets te kunnen doen op de straat worden gezet. Het verlengen van de maximum en de mogelijkheid van een enkele verlenging zorgt ervoor dat nog meer mensen in deze onzekere situatie terechtkomen. Verhuurders die nu contracten voor onbepaalde tijd leveren zullen overstappen naar tijdelijke contracten zodat ze meer zekerheid hebben. Dit maakt de verhuurders markt alleen maar groter, waardoor steeds meer mensen vast zitten in de huurmaatschappij. Geen kapitaal op kunnen bouwen en onzekerheid over de toekomst. Het is onbegrijpelijk dat iemand dit zou willen of toewensen aan anderen. Elk persoon dat vast zit in een de huur val was een potentiële ondernemer. Maar een kapperszaak of restaurant of Onderhouds bedrijf kan je niet beginnen zonder kapitaal en zekerheid. Als het huren en flexhuren niet wordt getemt zullen we jaren later een instabielen economie hebben zonder zelfstandige ondernemers