Besluit onderzoek in een geautomatiseerd werk

Reactie

Naam dhr. SP Kuijer
Plaats Amstelveen
Datum 5 juni 2017

Vraag1

Wat vindt u van het concept-besluit?
1. Ik vind dat eventuele aanpassingen in software dan wel beperkt moeten blijven tot een gericht strafrechtelijk onderzoek of een eventuele steekproef. Het zou economisch veel schade toebrengen wanneer het leidt tot sleepnet praktijken.
2. In de praktijk zijn de meeste onderzoeken bedoeld om een voorbeeld te stellen en blijven problemen op een andere manier voortbestaan. Het is vrij eenvoudig om softwarebedrijven in een ver land onder te brengen. Het zou dan ook beter zijn om precies aan te geven voor welke criminaliteit het gebruikt wordt. Overlast gevende criminaliteit los je er niet mee op. Inbraken vanuit China zouden juist als eerste op de korrel moeten worden genomen. Er kan zo ook geen wortel aan deze stok worden gekoppeld.
3. Mensen zijn meer en meer afhankelijk van hun elektronische apparaten en paranoia is schadelijk: zowel voor de samenleving, voor de economie als voor de gezondheid. De politie moet daarom verplicht worden om na een zekere termijn (zeg 10 jaar) bekend te maken wie ze hebben afgeluisterd, bij hebben ingebroken enz.
4. Hackers lachen de politie uit. Er zou meer Open Source gewerkt moeten worden aan tools om zo meer bij de tijd te blijven.