Veiling 700, 1400, 2100 MHz

Reactie

Naam JRA Wijnker
Plaats Broek op Langedijk
Datum 14 januari 2020

Vraag1

Wat vindt u van het voorgenomen beleid zoals vastgelegd in de diverse regelingen en aanverwante besluiten?
Niet eens met dit beleid. Ik wil absoluut geen 5G. Dit vanwege de negatieve impact die dit zal hebben op privacy, gezondheid en milieu.
• Het is nogal onverantwoord om technologie uit te rollen waarvan de effecten op de volksgezondheid nog niet onderschreven zijn op basis van reeds bestaande en gedane onderzoeken (wereldwijd). De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid (artikel 22), maar de wetgever vindt het niet nodig om een weigeringsgrond met betrekking tot de volksgezondheid in artikel 5c 2 Telecommunicatiewet / artikel 57 Telecomcode, inzake de verplichting tot het plaatsen van antennes, op te nemen. De overheid heeft tot op heden geen afweging gemaakt op gezondheidseffecten. In het 5G Space Appeal vindt u uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing van de schadelijkheid van de straling van wireless technologie. Het appèl is d.d. 11 januari 2019 door maar liefst 31.291 personen en organisaties ondertekend en officieel aangeboden aan VN, WHO, EU, Raad van Europa en regeringen van alle landen. (5G Space Appeal https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal)
• Verloopt ondemocratisch; De bevolking wordt niet betrokken en niet geïnformeerd. De wijziging van de Telecommunicatiewet lijkt de wettelijke basis te zijn om 5G infrastructuur te kunnen uitrollen. Deze veronderstelde verankering zal slechts bekend zijn bij de enkeling die er actief naar op zoek gaat. Met Artikel 5c 2 van de wijziging van de Telecommunicatiewet wordt invulling gegeven aan artikel 57 vierde lid van de Telecomcode. Dit houdt in dat overheidsinstanties, in het bijzonder gemeenten maar ook provincies en waterschappen, openbare gebouwen en publieke infrastructuur open moeten stellen voor het plaatsen van antennes. Deze verplichting geldt zowel voor de aanleg voor toegangspunten als op de verdere exploitatie daarvan. Vertrouwen van burgers in de overheid is onontbeerlijk”.
• Is strijdig met de klimaatdoelstelling: Volgens de telecomsector zelf zullen alleen al de 5G netwerken naar verwachting twee keer méér stroom verbruiken dan 4G netwerken. Dan over het individuele gebruik: alle mogelijke apparaten die 5G ingebouwd zullen hebben, verbruiken straks meer stroom. Erger nog: bomen, groot en klein blijken vanwege hun absorptie de straling van de 5G antennes in de weg te staan. De huidige nationale bomenkap lijkt hier al aardig op vooruit te lopen.