Meer ruimte voor nieuwe scholen

Reactie

Naam GJL Meeuwsen
Plaats 's-Gravenpolder
Datum 19 februari 2016

Vraag1

Denkt u dat de voorgenomen wijzigingen voldoende ruimte bieden om die scholen op te richten waar ouders en leerlingen behoefte aan hebben?
Binnen het huidige stelsel zijn er reeds voldoende mogelijkheden om scholen op te richten waar ouders en leerlingen behoefte aan hebben.

De voorgenomen wijzigingen bieden daarin geen duidelijke meerwaarde, maar hebben aan de achterzijde zeer ongewenste effecten waardoor kleine scholen van een richting die in een dringende behoefte van ouders en leerlingen voorzien dreigen te worden gesloten.

Vraag5

Zijn er nog overige opmerkingen die u wilt meegeven
Dit wetsvoorstel voorziet niet in een behoefte die breed leeft (er zijn geen of nauwelijks maatschappelijke signalen waarin deze behoeften om verruiming van de mogelijkheid om scholen op te richten).

Anderzijds heeft het voor scholen die de laatste zijn van een bepaalde richting in een gebied een groot potentieel risico. Wanneer deze wet doorgang zou hebben zouden deze dreigen te sluiten, waardoor ouders en leerlingen niet meer naar een school kunnen gaan die aansluit bij de idealen van ouders en leerlingen.

Derhalve kan geconcludeerd worden dat het wetsvoorstel weinig oplevert, maar grote gevolgen kan hebben voor bestaande scholen.