Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Lachgasbesluit

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 10 juli 2020

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het besluit, de toelichting en de daarbij horende bijlagen.
Is het wellicht een idee om dit anders aan te pakken dan er nu wordt gedaan en een soort 4e optie te creëeren ? We hebben alcohol: Licht geregeld, overal te koop en geeft ontzettend veel overlast maar wordt redelijk streng gereguleerd. Soft drugs: zwaarder gereguleerd, groot grijs gebied. Harddrugs: verboden geen grijs gebied en vrij harde straffen.
Wellicht kunnen we tussen alcohol en soft drugs een extra categorie maken: gastronomische drugs. Kijk dan vooral naar wat het probleem nu is en pak dat aan en regulier het, gooi er accijns op en verdien eraan. Wat zijn de problemen ? In willekeurige volgorde:
- (plastic) afval
- geluidsoverlast
- drugs matig gebruik (verkeer, overmatig gebruik en of ziekte)

Afval:
Het afval kan vast wel wat op bedacht worden door universiteiten. De ballon wordt nu alleen gebruikt omdat je ergens in moet ademen. Theoretisch gezien kan je ook een duikmasker gebruik, om maar wat te noemen. Bedenk iets wat herbruikbaar is en wat niet knapt waardoor je het simpel weg niet weg wilt gooien.

Geluidsoverlast:
Hier zijn al middelen voor bedacht, een demper. Verkoop wellicht speciale lachgas tanks die verkocht mogen worden door coffeeshops waar een ingebouwde demper in zit. Wordt deze niet gebruikt ? Dan is er heel eenvoudige tegen op te treden door de politie en kan er ook nog aan verdiend worden door de overheid

Verkeer:
Bedenk iets waardoor het handige en eenvoudig wordt om deze gasten te pakken. Even als de drager die nu door de politie wordt gebruikt is het ook echt wel mogelijk om het CO2 gehalte te meten wat er zich in het lichaam bevindt dmv een adem test. Maak het makkelijk voor dienders dmv een eenvoudig artikel 8 formulier te maken zonder dat er hele proces-verbalen bij moeten voor de waarnemingen.

Maak filmpjes, even als gedaan is bijvoorbeeld bij drone vliegen in Nederland; informeer de burger. Gebruik Social media influencers on dit aan de jongeren te brengen.


Kort om dan verdienen wij als Nederland eraan en kan het veiliger gebruikt worden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht