Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam ir. drs. H. Lassche
Plaats Rijssen
Datum 20 mei 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Het voorstel om de Zondagswet in te trekken acht ik geen goed voorstel. In de eerste plaats hechten vele Nederlanders met mij aan de zondag als rustdag, waarop al 2000 jaar lang christenen wereldwijd de opstanding van Jezus Christus herdenken. Deze dag verdient een unieke plaats.
Ten tweede, al is het dat vele andere Nederlanders zich niet meer laten inspireren door de Bijbel, toch hechten velen van hen aan een gemeenschappelijke en vaste dag waarop familie- en andere sociale banden worden onderhouden.
Ten derde, een dergelijke vaste rustdag die in meer of mindere mate in het openbare leven zichtbaar is heeft een gunstige uitwerking op het psychische, emotionele, fysieke en mentale welbevinden van ieder mens. De zondag als rustdag vormt een anti-stress factor van een niet te onderschatten betekenis.
Ten vierde, het economische voordeel van afschaffing van de Zondagswet is vrijwel nihil. Het heeft geen invloed op de ontwikkeling van werkgelegenheid en koopkracht van de burger.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht