Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam A.B.A. Vlastuin
Plaats Dalfsen
Datum 29 april 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Bij deze wil ik graag gebruik maken van de gelegenheid om te reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken.
Ik ben van mening dat het een stap is in de verkeerde richting.
De zondagsrust die niet alleen van belang is voor een bepaalde groep (religieuze) mensen, maar voor heel de Nederlandse samenleving staat bij mij hoog in het vaandel.
De zondag als rustdag heeft een godsdienstige functie om in alle rust kerkdiensten te bezoeken, maar heeft ook een sociale functie: het op adem komen na een drukke werkweek. Op deze dag is er ook tijd voor elkaar.
Veel activiteiten op zondag staan deze rust in de weg. Tevens legt het een druk op de lokale bevolking. Er wordt veel van organisatoren, gemeente en ondernemers gevraagd, op directe of indirecte wijze. Hun medewerking wordt op directe wijze gevraagd of ondernemers zullen zich bijna genoodzaakt voelen om medewerking te verlenen. Zeker wanneer andere grotere (lokale) ondernemers deze 'kans' wel grijpen, legt dit druk op de kleinere lokale ondernemers die zich oneerlijk beconcurreerd weten.
Laat de zondag een dag blijven van openbare rust, waarop iedere burger de gelegenheid heeft om te rusten van het werk en tijd heeft voor elkaar, in deze tijd waarin ook sociale contacten steeds meer onder druk komen te staan. De samenleving zal erbij gebaat zijn!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht