Intrekkingswet Zondagswet

Reactie

Naam H. Haase
Plaats Ede
Datum 1 juni 2016

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel om de Zondagswet in te trekken? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te uploaden.
Geachte minister Plasterk,

Graag reageer ik op het voorstel om de Zondagswet in te trekken.
Ik heb daar drie bezwaren tegen.
Als eerste: De zondag is ons door God gegeven als rustdag. De bedoeling van dit grote geschenk is allereerst om deze dag bezig te zijn met Gods Woord. Aangezien de tijd voorbij gaat, en de mens geschapen is voor de eeuwigheid, is het in alle rust kunnen bezoeken van kerkdiensten en horen over de liefde van God tot mensen, horen over de mogelijkheid van behoud, een grote gave van God binnen ons land. Waarvan ik hoop dat u deze waarde zult erkennen en beschermen. Deze taak berust bij u als rijksoverheid en is niet aan burgerlijke gemeenten gebonden.
Als tweede: De rust op de zondag is niet alleen van belang voor christenen, maar voor het welzijn van alle mensen. Allicht bent u op de hoogte van de voornaamste redenen waarom mensen uit het arbeidsproces geraken. Voortdurende stress, altijd maar door moeten gaan, geen tijd meer voor sociale contacten en familiaire aangelegenheden. In deze tijd, waarin ook de mantelzorg op schouders van burgers komt te liggen, zou het schadelijk zijn voor de psychische, lichamelijke en geestelijke gezondheid van burgers, wanneer de zondag niet meer kan functioneren als rustdag.
Tot slot, als derde, wil ik u attenderen op een eenvoudig gegeven: de rustdag heeft geen negatieve gevolgen voor de economie.
Ik wens dat u als rijksoverheid de verantwoordelijkheid neemt om het belang van het bestaan en behoud van de Zondagswet te erkennen. Hoogachtend,